Reference

Ballymena Birdwatchers Club trip to Montenegro (and a little bit of Croatia)

Foreign Birdwatching Trip to Montenegro, 2nd May to 9th May 2010

Montenegro's native name, Crna Gora, "Black Mountain", was mentioned for the first time in 1296 by the Serbian King Stefan Uroš II Milutin. The name “Montenegro” was coined by the Venetians and is the most common name for the country in other languages.

A still rather unknown place in the southern part of the Balkans often referred to as the "Hidden Pearl of the Mediterranean". All visitors agree that its beauty cannot be ignored. After the Balkan wars, Montenegro started slowly on an accelerating task to rebuild itself as the tourist destination it had been for decades before, particularly for the Serbs. It finally left the remnants of the old Yugoslavia, when it declared independence from Serbia in 2006. This act consigned the name “Yugoslavia” ...

 

Dan online - Regioni: Razmjena znanja i iskustava - 2010-06-28

USPJEŠNA STUDIJSKA POSJETA CRNOJ GORI STUDENATA IZ ŠVAJCARSKE Razmjena znanja i iskustava BIJELO POLjE - Sevda Čelebić nakon okončanih studija formirala je turističku agenciju "Bovanca", preko koje je nedavno organizovana studijska posjeta Crnoj Gori osam studenata, profesora i asistenta sa Turističkog fakulteta iz Švajcarske. Studenti sa Univerziteta CHUR, koji broji 1.500 članova, odlučili su za studentsku praksu otkriti nepoznatu za njih destinaciju, to jest Crnu Goru. Inače, univerzitet CHUR nudi strateške projekte po pitanju razmjena znanja na međunarodnom nivou u sektoru turizma i tehnologije. On je jedan od svjetskih centara za rezmjenu studenta kao i uključivanje profesora iz drugih država kao gostujućih predavača. Tokom ove posjete Crnoj Gori studenti su u sedmodnevom programu posjetili Žabljak, Podgoricu, Kotor, Herceg Novi, Igalo, Budvu, Bečiće, i na kraju Virpazar, gdje je organizovano oproštajno veče uz bogat kulturno- umjetnički i zabavni program. Oproštajnoj zabavi pridružili su se i studenti sa Fakulteta za turizam iz Kotora. - U okviru svoje posjete studenti su praktičnu nastavu obavili na Žabljaku, u Ski-centru "Savin kuk", u turističkoj agenciji "Sumit", kao i u lokalnoj turističkoj organizaciji. Učestvovali su i na raftingu na Tari - ističe Čelebićeva, dodajući da je razgovarano o organizaciji, atrakcijama, aktivnom zimskom i ljetnjem turizimu (ruralni turizam), kao i eko proizvodima i domaćoj hrani.

badge

Sevda Celebic

Reference

My Profile Pic


 

 

Share |