Aktuelnosti

1. NAZIV PROJEKTA I TRAJANJE

 

DVA GRADA HISTORIJE - UMJETNOSTI. KULTURNA MANIFESTACIJA KOJA POVEZUJE DVIJE SPECIFICNE HISTORIJSKE KULTURNE RAZLICITOSTI. TO JEST VIZUALNA UMJETNOST VEZANA ZA TURIZAM U DVA GRADA SARAJEVO - CETINJE.

Trajanje


pripremna faza: avgust  2010 –  januar 2011
faza realizacije: decembar  2010 – decembar 2011
evalutivna, reportna faza: decembar  2010 – mart 2011

2.   vizija,  misija


vizija 2 grada
to jest kreirati jaku dinamicnu i otvorenu platformu za mlade progresivne umjetnike,  vizualne  izvodjace folklornih igara iz jednog grada u drugi potom prenijeti sa balkana u zapadnu evropu

3.   Misija


misija 2 grada
to jest izucavanje, razmjena znanja,  redefinisanje i stabilizovanje umjetnika ( a to kroz gradove). konekcija na balkanu sa  zapadnom evropom.  a istovremeno uticanje odgovornosti o potrebama lokalnog konteksta.

4.  Kulturna razmjena znanja 2 grada


sto znaci kreirati trajan razvoj kulturne razmjene povodom informisanja i znanja  o novom otkricu  i umjetnickim kreativnostima kao kapacitet humanosti?  udruzi razlicite lokalne umjetnike razlicitog kulurnog porijekla da bi kreirali dolazni pristup evropskom kulturnom kapitalu.  

5.  Utjecaj na drzavnom nivou


udruzenje 2 grada  je pravi znacajan udio mladim umjetnicima. mnogo igara, muzike,  nove vizije, jaku mrezu profesionalizma,   udruzuje turisticke saradnike,  razbija nedostatak njihove profesionalne prezentacije.
ovo udruzenje kreira cvrstu prekogranicnu mrezu o udruzenju mladih umjetnika, organizacija i javne institucije ucit ce  jedni  druge  kulturni i radni kontekst , prinesi na javnoj debati problem o tom lokalnom kontekstu, investiraj model regionalne rekonekcije za bolju komunikaciju u regionu balkana ka zapadnoj evropi.

badge

Sevda Celebic

Reference

My Profile Pic


 

 

Share |